Vântul puternic şi ploile abundente au afectat zone din judeţele Argeş şi Dâmboviţa, duminică după amiază. În zona împădurită a Transfăgărăşanului câţiva copaci au fost puşi la pământ, iar în judeţul Dâmboviţa au existat zone inundate. Duminică seară sunt în vigoare atenţionări hidrologice nowcasting Cod galben care vizează cursuri de apă din mai multe judeţe, conform News.ro.

„În urma ploilor abundente şi pe alocuri a intensificării vântului, pompierii de la Detaşamentul Curtea de Argeş au intervenit în zona împădurită a Transfăgărăşanului pentru degajarea de copaci căzuţi pe carosabil.

A fost efectuată recunoaştere pe întreg teritoriul zonei împădurite şi au fost îndepărtaţi doi copaci care blocau traficul rutier”, transmite, duminică după amiază, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Argeş.

Şi în judeţul Dâmboviţa a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice. Astfel, în localitatea Crângaşi, un copac a căzut pe carosabil pe drumul naţional 71, un copac a căzut pe DN 72, la Dragodana, iar în municipiu Târgovişte o curte de pe strada Oltului a fost inundată în urma unei ploi.

Duminică după amiază, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis mai multe atenţionări vizând fenomene imediate fiind vorba despre coduri galbene hidrologice vizând Scurgeri importante pe versanţi, torente, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie în bazinele hidrografice Bistriţa – în judeţele Suceava, Neamţ, Harghita; Mureş – în judeţele: Harghita, Mureş, Cluj, Braşov; Târnava Mică – în judeţele: Harghita, Mureş, Sibiu, Alba, Braşov; Dâmboviţa – în judeţele: Argeş, Dâmboviţa şi Vişeu şi Iza în judeţul Maramureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.