Amenzi în valoare de 86.000 de lei au fost aplicate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la restaurante şi hoteluri din Târgovişte, pentru opt unităţi fiind sistată temporar activitatea până la remedierea deficienţelor, iar două ar putea fi închise pentru cel mult şase luni. Printre neregulile găsite de echipele de control au fost produse expirate şi mizerie.

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bucuresti (CPCMB) şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Dâmboviţa au desfăşurat 13 acţiuni de control la operatorii economici cu activitate de alimentaţie publică şi prestări de servicii de cazare din Târgovişte.

Echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care: paviment şi scări de acces depreciate, cu plăci de gresie fisurate/sparte; lipsa graficului de schimbare a uleiului; nerespectarea regimului temperaturilor de depozitare a preparatelor; folosirea unor materii prime fără etichetă cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără dată limită de consum; folosirea cântarelor fără buletin de verificare metrologică; folosirea unor agregate frigorifice şi a unor echipamente în blocul alimentar neigienizate, cu grăsime solidificată, vopsea exfoliată, rugină, chedere depreciate; nerespectarea vecinătăţii produselor alimentare în agregatele frigorifice; folosirea unor produse alimentare cu dată limita de consum depăşită.

Alte probleme identificate de comisarii ANPC au fost colectarea reziduală în recipiente neacoperite; utilizarea de ustensile de bucătărie neprofesionale şi a unor tăvi şi veselă uzate, cu rugină şi arsuri; lipsa informaţiilor referitoare la ingredientele cu potenţial alergen din lista meniu; schimbarea stării termice a produselor alimentare; folosirea unor lenjerii de pat, perne, huse depreciate, uzate; folosirea unor camere de cazare cu tapetul sau vopseaua exfoliate pe pereţi şi neigienizate; folosirea mobilierului depreciat; depozitarea produselor direct pe paviment.

Comisarii au dat zece amenzi, în valoare totală de 86.000 de lei, au oprit definitiv de la comercializare produse neconforme în valoare de 5.000 de lei. De asemenea, au fost oprite temporar serviciile pentru opt operatori economici, iar pentru doi va fi făcută propunere de închidere pe cel mult şase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.