O bancă de fier și lemn a apărut sâmbătă pe un traseu din Masivul Făgăraș, în Vârful Călțun, la 2.505 metri altitudine, scrie Turnul Sfatului. Apariția băncii a fost semnalată de un turist din Pitești, care s-a întâlnit pe traseu cu cei care au montat-o – o familie de sibieni.

„Pe Cornul Călțunului o familie din Sibiu (care a dorit să rămână anonimă și fără poze cu ei în postare) mi-a schimbat ziua. A montat o banca în Vf. Cornul Călțunului, să te poți odihni și admira Vf. Moldoveanu. Am avut ocazia să stau printre primii pe ea. Până când ajungeți să vedeți și dvs, am pus câteva poze să știți că nu e glumă! Respectul meu! A rămas că ne vedem la anul pe 14 August, în același loc și la aceeași ora!”, a scris piteșteanul pe Facebook.

Reacțiile au fost variate: ”De ce ai avea nevoie de o banca în natură? Unde mai este farmecul de a sta în șezut sau pe spate și de a admira peisajul? Frumoasă inițiativă, dar hai să lăsăm locurile naturii libere”, / ”Ăștia de vă dați cu părerea, mai mergeți și prin alte părți să vedeți ce frumos e când te uiți la un răsărit de pe o bancă așezată la o belvedere(…)”.

Șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, a declarat pentru Turnul Sfatului că banca este amplasată pe teritoriul județului Argeș și că, din punctul său de vedere, ar trebui coborâtă de pe munte: ”Nu poate să pună pe un traseu montan fiecare ce mai are pe acasă, nu se încadrează în niciun tipar. Ar fi bine ca oamenii să înțeleagă că nu trebuie să se propage acest fenomen”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.