Primarul suspectat că a dat foc primăriei din Beleți-Negrești a fost reținut joi seară de polițiști sub acuzațiile de distrugere prin incendiere și distrugerea de înscrisuri, transmite IPJ Argeș.

„Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările în dosarul penal întocmit în urma incendiului petrecut în noaptea de 12 spre 13 decembrie a.c., pe raza localității Beleți-Negrești. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere prin incendiere și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, conform art. 256, alin. 4 și 259 din Codul Penal. Astăzi, 16 decembrie a.c., polițiștii de investigații criminale au pus în executare un mandat de aducere privind pe bărbatul de 53 de ani, din Beleți-Negrești, bănuit de săvârșirea faptelor, care a fost condus la sediul poliției pentru cercetări”, a transmis IPJ Argeș

După administrarea probatoriului, în cursul serii, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Reamintim că primarul a fost găsit, marți, de polițiștii din Argeș. Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, se ascundea în municipiul Pitești și a fost găsit într-o ușoară stare de hipotermie.

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la sediul Primăriei Beleţi-Negreşti, primele verificări indicând că focul ar fi fost pus intenţionat. Poliţiştii din Argeş au deschis, luni, dosar penal pentru distrugere, iar principalul suspect este chiar primarul comunei.

Judecătoria Topoloveni a dispus, vineri, arestarea preventivă a primarului comunei argeşene Beleţi-Negreşti, Mihai Marin, suspectat că a provocat un incendiu în sediul instituţiei pe care o conduce, relatează Agerpres.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpatului M.M. (…) pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere (…) şi sustragere sau distrugere de înscrisuri (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.12.2021 şi până la data de 15.01.2022, inclusiv. Respinge cererea inculpatului privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar”, se arată în hotărârea instanţei.

Decizia este executorie, dar nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.