Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR), Cristian Pistol, anunță că până la sfârșitul acestei luni, primul pod metalic în arc de cerc, cu calea de rulare în partea superioară, va fi pus în folosință. Este prima construcție de acest fel în România, conform declarațiilor lui Cristian Pistol.

Podul, amplasat în zona localității Podul Dâmboviței de pe DN73, se întinde pe o lungime de 170 de metri și atinge o înălțime maximă de 31 de metri. Proiectul său, finanțat prin programul POIM, a fost finalizat într-un interval de 1 an și 6 luni.

„Acest pod va prelua traficul rutier pe traseul istoric Rucăr–Bran și va avea o contribuție importantă la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate de DN73 în Muntenia și Transilvania”, subliniază Pistol.

Atât turiștii ce doresc să viziteze zona, în special Castelul Bran, cât și transportatorii vor beneficia de siguranță și confort odată cu deschiderea circulației pe noul pod, conform anunțului făcut de CNAIR.

Podul mai vechi, în formă de arc, construit din zidărie de piatră în anul 1886 și declarat monument istoric, va rămâne deschis doar pentru vehicule cu o greutate maximă de 16 tone. Autovehiculele grele vor folosi exclusiv noul pod metalic.

„Noul pod în arc, realizat de ingineri români, a fost posibil după identificarea unor soluții tehnice care să nu afecteze mediul și să permită accesul la proprietățile din apropiere. După verificarea lucrărilor în șantier, avem certitudinea că putem deschide circulația pe noul pod până la finalul lunii noiembrie 2023”, informează CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.