Procurorii argeşeni au deschis, săptămâna aceasta, două dosare penale pentru ultraj, după ce camerele de filmat de tip bodycam cu care sunt dotaţi poliţiştii la intervenţii au înregistrat injurii şi ameninţări cu moartea. În ambele cazuri, suspecţii sunt reţinuţi.

Primul astfel de incident a avut loc duminică seară, pe o stradă din municipiul Piteşti, transmite Poliţia judeţeană Argeş. Conform sursei citate, un echipaj de la Poliţia Rutieră a observat un autoturism staţionat neregulamentar, o poliţistă l-a legitimat pe şoferul aflat în autovehicul, iar când i-a dat acesteia procesul-verbal de contravenţie bărbatul a devenit agresiv, jignind-o şi ameninţând-o.

„Evenimentul a fost înregistrat cu echipamentul tip body-cam din dotarea poliţistei, totodată fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. În baza ordonanţei de delegare, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Piteşti, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au îndeplinit actele procedurale de administrare a probatoriului, în baza cărora procurorul de caz a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celui în cauză”, transmite Poliţia judeţeană Argeş. Şoferul reţinut are 30 de ani şi este din comuna Cetăţeni.

Al doilea caz de ultraj a avut loc luni, când poliţiştii Secţiei Poiana Lacului au intervenit în urma unui apel primit la 112 care anunţa o stare conflictuală în comuna Vedea. „Cu ocazia intervenţiei, un bărbat de 36 de ani din Vedea ar fi ameninţat cu moartea şi ar fi lovit pe unul dintre agenţii din patrulă. Evenimentul a fost înregistrat cu echipamentul tip body-cam din dotarea poliţistului, totodată fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj”, precizează sursa citată. Şi în acest caz, bărbatul care l-a ameninţat pe agentul de poliţie a fost reţinut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.