Polițiștii din Argeș au reținut doi bărbați, un șofer de TIR și un angajat al unei firme de livrare piese auto, sub suspiciunea că au comis furtul a mii de piese auto. Schema infracțională pusă în aplicare de aceștia era simplă: șoferul de TIR încărca marfa destinată diversilor beneficiari, iar în camion erau introduse mai multe containere decât cele specificate în acte. În urma perchezițiilor efectuate la locuințele suspecților, polițiștii au descoperit aproape 15.000 de piese auto furate, precum și sute de mii de țigări de contrabandă, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Cei doi bărbați au fost surprinși în flagrant de către polițiștii din Mioveni la data de 2 februarie.

„Conform cercetărilor până în prezent, în perioada decembrie 2023 – februarie 2024, un șofer de 32 de ani din Micești, cu complicitatea unui bărbat de 34 de ani din Budeasa, angajat al unei companii din domeniul auto, ar fi comis furtul de piese auto prin încărcarea nejustificată a unui număr suplimentar de containere în ansamblul de transport, față de cele menționate în documentele de transport. În timpul flagrantului, polițiștii au descoperit în mijlocul de transport 1.894 de piese auto, inclusiv injectoare, carcase filtru de aer, bobine de inducție, garnituri etanșare și altele, în valoare de peste 120.000 de lei”, au declarat oficialii Poliției județene Argeș.

Ulterior flagrantului, anchetatorii au obținut mandate de percheziție și au descoperit în locuințele suspecților aproape 15.000 de piese auto, inclusiv 391 de discuri de ambreiaj, 1980 de lanțuri de distribuție, 349 de role fulie, 3554 de întinzătoare de lanț distribuție și altele, evaluând valoarea acestora la peste 250.000 de lei. În plus, au fost găsite aproximativ 570.000 de țigarete de contrabandă, diverse mărci, și suma de 52.900 de lei. Cantitatea de țigarete a fost predată Serviciului de Investigare a Criminalității Economice pentru cercetări în legătură cu infracțiunea de contrabandă.

În noaptea de 2 spre 3 februarie, după administrarea probatoriului, cei doi suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore prin ordonanță, urmând ca procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești să decidă dacă solicită alte măsuri preventive sâmbătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.